Haarproblemen bij mannen

Wist u dat zo’n 70% van alle mannen vroeger of later met een vorm van haaruitval of kaalheid te maken krijgt? Meestal is sprake van alopecia androgenetica (lees hieronder meer), een erfelijke vorm van haaruitval. Maar ook stress of een haarziekte kunnen een boosdoener zijn. Raadpleeg uw arts als u last heeft van plotseling haarverlies of als haarverlies optreedt in ronde of ovale plekken. Deze hoeven zich niet alleen op de hoofdhuid te bevinden, in de baard of schaamstreek is ook mogelijk. Als een haarwerk een goede oplossing kan zijn, zijn vrouwen eerder bereid de stap te nemen. Uiteraard hoeven mannen zich niet neer te leggen bij kaalheid. Neem contact met ons op om oplossingen te bespreken. De meest voorkomende haarproblemen bij mannen zijn: alopecia androgenetica, alopecia areata en stress.

Genetische factoren

Genetische factoren kunnen ook tot haaruitval leiden, deze vorm wordt alopecia androgenetica genoemd. Deze vorm komt echter ook bij vrouwen voor. Bij mannen wordt de haaruitval door het mannelijk hormoon testosteron veroorzaakt.

Pleksgewijze kaalheid

Pleksgewijze kaalheid of alopecia areata is een haarziekte waarbij niet alleen de hoofdhuid betroffen kan zijn, maar ook de baardstreek, de schaamstreek en de wenkbrauwen.

Stress

Telogeen haarverlies (haren die in de rustfase zijn) kan plotseling optreden of geleidelijk. Bij plotseling haarverlies zie je opeens veel meer haar in het doucheputje liggen, of blijft er veel meer haar achter in je borstel.

Maak geheel vrijblijvend een afspraak

Bel ons Stuur een mail