Onderhoud

inkxxtras_3

Het onderhoud van uw haarwerk

Wassen doet u in een normale situatie één maal in de 2 weken.
U pakt een bakje en vult het met lauw water. U dompelt uw haarwerk in het lauwe water en voegt de voor uw haarwerk bestemde shampoo toe. Na ongeveer tien minuten goed uitspoelen met lauw water tot dat alle shampooresten verwijderd zijn. U vult nu het bakje opnieuw met lauw water en legt het haarwerk er opnieuw in, u voegt de voor uw haarwerk bestemde balsem toe en laat dit opnieuw tien minuten intrekken. Hierna hoeft u het haarwerk niet meer uit te spoelen. U legt uw gewassen haarwerk in een droge handdoek en rolt deze handdoek op. U drukt voorzichtig tegen de handdoek zodat het meeste vocht uit het haarwerk is verwijderd.
Het haarwerk kan niet tegen wrijving! Als u een synthetisch haarwerk heeft, zet u deze op de standaard en laat het zo 8 uur drogen. Als het dan droog is, brengt u uw haarwerk in model. Alleen als u een haarwerk heeft van echt haar kunt u het haar drogen met een föhn.
De bijgeleverde conditioner zorgt ervoor dat uw haarwerk niet uitdroogt en dat de vezel soepel blijft. Voeg eventueel extra glans toe door middel van een gloss-spray. Wij adviseren beide producten om de dag te gebruiken.
Voor het beste resultaat en om uw haarwerk blijvend in een uitstekende conditie te houden kunt u gebruik maken van ons Service programma. Vraagt u naar de mogelijkheden!

 

Instructies voor op- en afzetten van haarwerken

U legt het haarwerk op z’n kop met de voorkant naar u toe. U pakt de bakkebaarden vast en u zet het haarwerk vrij ver op het voorhoofd, waarna u het haarwerk naar achter over uw hoofd trekt. Leg vier vingers op uw voorhoofd, hierachter bevindt zich uw oude haargrens en daar begint ook de voorkant van het haarwerk.
Controleer of de bakkebaarden op gelijke hoogte zitten. Wenst u een lichte aanpassing aan te brengen, dan maakt u het haarwerk mistig door middel van een plantenspuit waarna u het in model kunt brengen.
Bij het afzetten trekt u voorzichtig het haarwerk ‘van achteren naar voren’ over uw hoofd en zet het hierna op de daarvoor bestemde standaard.

 

Tips

Een haarwerk dat gemaakt is van een synthetische vezel kan absoluut niet tegen hitte!
Kijkt u daarom uit met:

  • hete lamp (leeslamp/halogeen)
  • aardappels afgieten
  • uitruimen van vaatwasser
  • kijken in de oven
  • hete föhn of krultang
  • een te hoog afgestelde sigaretten-aansteker
  • de geiser

Om uw haarwerk of pruik in model te brengen is het handig deze met een plantenspuit even mistig te maken waarna u met uw handen het model enigszins kunt wijzigen.
Kam uw haarwerk of pruik niet te veel, dit zorgt ervoor dat het model erg plat kan gaan zitten. Gebruik zoveel mogelijk uw handen met modelleren. Een pruik moet niet te netjes gaan zitten.
Download hier de onderhoudinstructies als PDF.

 

Garantie

De leverancier garandeert de deugdelijkheid van materialen en constructie van de producten gedurende 3 maanden na aflevering wanneer het confectiehaarwerk betreft en 6 maanden wanneer het maathaarwerk betreft.